ماجرا از آنجایی آغاز شد که یک کارشناس فناوری اطلاعات استرالیایی به نام نیک کابرولویچ، متوجه شد حتی زمانی که از صفحه شبکه اجتماعی فیسبوک خارج شده کوکیهای (Cookie) مرورگری که از آن استفاده میکرد نشان داد که اطلاعات مربوط به بازدیدهای دیگرش هم ذخیره شده است.
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از خبر گزاری برنا، کوکیها فایلهای نوشتهای هستند که وبسایتها از اطلاعات کاربران خود به صورت آرشیو ذخیره میکنند.
در اکثر موارد هنگامی که کاربران از یک وبسایت خارج میشوند، کوکیها به صورت خودکار پاک میشوند اما کابریلویچ متوجه شد فیسبوک این اطلاعات را که شامل مشخصات عبور کاربران میشود را نگه میدارد.
اطلاعات مربوط به مشخصات کاربران به فیس بوک این امکان را میدهد که حتی در زمانی که کاربران از این سایت خارج شدهاند متوجه شود که کاربران چه سایتهایی را بازدید میکنند این دقیقا همان کاری است که فشار دادن دکمه دوستداشتن در این سایت انجام میدهد.
این کارشناس در وبلاگ خود نوشته تنها راه رهایی از این مشکل این است که یا بعد از خروج از فیسبوک تمامی کوکیهای مربوط به این سایت را پاک کنید و یا برای بازکردن فیسبوک از یک مرورگر مجزا استفاده کنید.
اما در حالی که اظهارات این کارشناس سر و صدای زیادی به راه انداخته و فیسبوک متهم به جاسوسی در میان جستجوهای اینترنتی کاربران شده، یکی از مهندسان فیسبوک با رد تمامی این ادعاها اعلام کرده که طراحی این کوکیها با هدف ردیابی جستجوهای کاربران نبوده است و در عوض از این اطلاعات برای ارتقای سطح کیفی سرویس اجتماعی خود و اطلاعات از نیازهای کاربران این شبکه اجتماعی استفاده میکنند.
اما این توضیحات نتوانسته این کارشناس را راضی کند و عصبانیت او بعد از این که فیسبوک قابلیت جدیدی با عنوان friction sharing راهاندازی کرده که به کاربر اعلام میکند از چه موضوعاتی بیشتر خوشش آمده، بیشتر شده است.
انعکاس این موضوع انتقادهای زیادی را در سراسر دنیا متوجه این شبکه اجتماعی و موسس آن مارک زوکربرگ کرده است.